Начин на приготвяне
Затоплете леко водата, за да не е студена, и сипете в хлебопекарната. Добавете захарта, солта и олиото. Пресейте брашното, претеглете и сипете също върху течните съставки.
Най-отгоре добавете и сухата мая. Пуснете хлебопекарната и изберете програма за основен хляб - номер 1.
Моята е Мулинекс, а за другите марки ще трябва да изберете според указанията в книжката. Ние харесваме със средно препечена коричка и така го избираме.
От брашното много зависи качеството на вашия хляб, затова използвайте хубаво брашно.
Ако имаш хлебопекарна, опитай и рецептите ни за козунак в хлебопекарна или това тесто за пица за хлебопекарна.
Коментари
Трябва да се мери всичко ,използвам везна.
Всеки път се получава.
Пробвайте и не се отказвайте.
Хлебопекарната ми е Мюхлер