Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Торта с мармалад от дюли и орехи

Торта с мармалад от дюли и орехи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Торта с мармалад от дюли и орехи
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Торта за приятели, торта за семейството, торта за всички, които искате да зарадвате с нещо вкусно"

Необходими Продукти

  • мармалад от дюли - 1 бурканче
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - ½ ч.ч
  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата ги вадим на стайна температура. Брашното го пресяваме в купа със сито. В друга купа слагаме яйцата със захарта заедно и разбиваме с миксер. После слагаме олиото и отново разбиваме с миксера. В киселото мляко слагаме содата и оставяме да шупне.

Прибавяме киселото мляко в купата и разбиваме. Постепенно слагаме брашното и разбиваме много добре. Разделяме сместа на две части. В едната слагаме пакетчето ванилия и разбъркваме с лъжица. В другата половина слагаме какаото и нея разбъркваме.

В тава с диаметър 26 см слагаме хартия за печене. Изсипваме светлата смес, заглаждаме добре и печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Нужно е малко време, защото блатът не е дебел. Като изпечем, вадим да се охлади.

По същия начин процедираме с какаовата смес - изсипваме кашата, заглаждаме и печем до готовност. Вадим да се охлади и какаовият блат. В тава слагаме първият блат, нанасяме богато с 2/3 от мармалада от дюли.

Слагаме върху него какаовия блат и мажем с 1/3 от останалият мармалад от дюли. Почистваме и смиламе с машинка орехите. Отгоре ръсим с орехи. Режем тортата на парчета и поднасяме с кафе. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: