Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Португалски мармалад от дюли

Португалски мармалад от дюли

Португалски мармалад от дюли1 / 2
09/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
170 мин.
Порции
10
"Струва си да имате под ръка мармалад от дюли, когато го приготвите, ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • дюли - 1 кг настъргани
  • захар - 1 кг желираща
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дюлите. Ако не сте сигурни в произхода им, ги обелете. Настържете ги на едро ренде. Количеството, което ви трябва, е 1 кг настъргани дюли.

Смесете настъргания плод с 1 кг желираща захар и разбъркайте много добре. Захарта трябва добре да се овлажни от сока на дюлите. Оставете ги за 10 минути.

Сложете тенджерата с настърганите дюли на котлона и включете на максимална температура. Бъркайте непрекъснато, докато сместа заври.

Намалете температурата на котлона на умерена или на ниска степен. Така няма да пръска по време на варенето.

След като дюлите са се варили 10 минути, отместете от котлона и пасирайте. Внимавайте да не се изгорите.

Върнете обратно на котлона и варете още 5 минути. Бъркайте почти непрекъснато, докато мармаладът стане готов. Времето, за което приготвих моя, е 15 минути.

След като се е сгъстил достатъчно (пробвайте, като сипете малко количество в суха чинийка), прибавете 1 чаена лъжичка лимонена киселина и оставете за минута-две още да ври, като продължавате да бъркате, за да не загори.

Сипете горещия португалски мармалад от дюли веднага и затворете бурканчетата.

Обърнете ги се с капачката надолу и оставете така да се охладят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кое му е португалското?
Освен това в рецептата дюлите са настъргани а на снимката на едри парчета. Кое е вярното и как да ви се довери човек?
23.10.2023 07:41