Начин на приготвяне
Намачкайте банана в купа. Прибавете кафявата и бялата захар. Сипете олиото и добавете чаена лъжичка екстракт от ванилия.
В отделна купа смесете сухите съставки за бисквитите - овесените ядки, шоколада, нарязан на ситни парченца, брашното, кокосовите стърготини и содата. Разбъркайте.
Сипете сухата смес в купата при банана и захарта. Разбъркайте добре с дървена лъжица до получаване на гъста лепкава смес.
Поставете лист хартия за печене в тавата. Оформете топчета от сместа с помощта на лъжица и ги подредете в тавичката. Оставете по малко разстояние между тях, тъй като ще увеличат обема си.
Изпечете бисквитите на предварително загрята на 180°C градуса фурна за 12-14 минути.
Съхранявайте бисквитите в бурканче до 1 седмица.
Коментари