Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Лесни бисквити с парченца шоколад

Лесни бисквити с парченца шоколад

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7178k2k12k5
Лесни бисквити с парченца шоколад
Снимка: Сия Рибагина
1 / 16
10/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
12
"Когато някой ни попита дали искаме такава шоколадова бисквитка, с готовност отговаряме, че искаме поне четири, моля"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и ½ ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч. бяла
  • захар - ½ ч.ч. кафява
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - ½ ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 100 г
  • ванилия - 2 бр.
  • шоколад - 150 г натурален или шоколадови капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаената чаша е с вместимост 200 мл. Разтопете маслото, сипете го в купа, сложете двата вида захар и разбъркайте.

Разбийте яйцата, добавете ги в купата и отново разбъркайте с тел до пълното им поемане.

Пресейте брашното, солта, ванилията и бакпулвера. Сипете го в купата и с дървена лъжичка разбъркайте енергично до получаване на гъсто лепнещо тесто.

Нарежете шоколада на малки парчета и го добавете към тестото, ако ползвате шоколадови капки ги сложете цели.

Разбъркайте сместа с лъжицата, покрийте с домакинско фолио и сложете за 20 минути в хладилника.

Вземете голяма плоска широка тава и поставете хартия за печене. Извадете тестото, с лъжица загребете от сместа и с помощта на ръцете оформете топче. Ръцете трябва да са леко навлажнени, за да не ви лепне тестото.

Оформете топчетата и ги подредете в тавата като оставете разстояние между тях, и не ги правете много големи, защото при печене тестото се разлива. От това тесто на мен ми излязоха 12 бр. големи бисквитки.

Загрейте фурната на 180градуса с вентилатор и сложете тавата в средата на фурната.

Печете бисквитите за 12-15мин. Като ги наблюдавайте, щом започнат да променят цвета си и по краищата да стават златисти ги извадете.

Поставете всяка бисквитка върху метална решетка да изстине. Получават се хрупкави бисквити, с приятна мека вътрешност и наситен шоколадов вкус :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
521
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#336081
Потребител#336081
Бисквитите са уникални! Аз замених кафявата захар с бяла и все пак се получиха уникално. Заминаха за няколко минути!
06.01.2024 18:26
1
Анонимен
Анонимен
Много сполучлива рецепта!!! Чудни бисквитки! Мъжете в къщи ги обожават!
10.12.2023 20:07
2
Анонимен
Анонимен
Рецептата е супер! Правила съм ги вече много пъти и винаги стават чудесни!
09.11.2023 22:55
2
Анонимен
Анонимен
Страхотни! Сложих само кафява захар. Много сполучлива рецепта!
24.09.2023 12:31
2
Потребител#331732
Потребител#331732
Много хубави станаха, ни малко обърках! Вече беше в хладилника и тогава се сетих че не съм сложил бакпулвера. Извадих го сложих го и пак го сложих в хладилника. Но тестото не се наду заради моята грешка! Иначе са много хубави❤️‍?
26.07.2023 16:46
1
Анонимен
Анонимен
Много са хубави , имайте предвид , че се надуват и им трябва повече разстояние в тавата :)
17.06.2023 20:44
1
BulgarianMug
BulgarianMug
Имах предвид: много хубави бисквитки!
14.01.2023 00:36
2
BulgarianMug
BulgarianMug
Много хубави бисквитки ?
14.01.2023 00:33
1
Анонимен
Анонимен
Бисквитките са страхотни, по грешка съм коментирало много пъти .
17.12.2022 12:16
1
Анонимен
Анонимен
Внучката ми ги направи за Коледния базар в училище и ме почерпи. Бисквитите са страхотни даже един от преподавателите се върнал втори път да си купи. Благодаря за удачната рецепта !
17.12.2022 11:47
2
Потребител#264338
Потребител#264338
Страхотни бисквити! Семейството ми ги обожава.
10.10.2020 14:00
3
Потребител#192162
Потребител#192162
Лени и много вкусни!
20.10.2019 18:19
6
2
Мария
Мария
Наистина са лесни.
06.10.2019 12:16
6
1
Filareta Betova
Filareta Betova
Стават страхотни -аз съм заменяла бялото брашно със смес от смлени овесени ядки и оризово брашно .Най-важно в рецептата е да се оставя разстояние между бисквитките!
17.04.2017 08:56
8
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Сладка вкусотийка!Отлична рецепта както винаги!
10.03.2017 20:39
4
1