Сладко от червен лук

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
29/10/2018
"Коя пържола не мечтае да бъда гарнирана с домашно сладко от червен лук "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1 бурканче
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо300
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин в подходящ съд.

Нарежете червения лук на тънки филийки. Сложете ги в съда с мазнината и добавете захарта.

Оставете лука да се задуши. Когато лукът омекне напълно, добавете червеното вино и оставете алкохолът да се изпари и сместа да се редуцира. Прибавете балсамовия оцет и разбъркайте.

Оставете сладкото да поври за още няколко минути и дръпнете съда от котлона.

Поднесете сладкото от червен лук като гарнитура към ястие или затворете в бурканче.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар