Начин на приготвяне
Нарязвате свинското на малки кубчета и овкусявате със сол, черен пипер и соев сос.
Загрявате мазнина в дълбок тиган и запържвате за 10 минути на бавен огън. Важно е месото да не остане сурово, но и да не прегори силно отвън.
Зеленчуците смесвате в купа. Чушките нарязвате на ленти. Запържвате в масло за 3-4 минути, посолявате и оставяте на страна.
Сладкото от лук изисква малко повече време и прецизност. Начинът на приготвяне не е сложен, но е важно да се спазват стъпките и времето за приготвяне:
Нарязвате лука на тънки полумесеци. Добавяте ги към предварително заргятата мазнина в касерола. Запържвате на бавен огън за 10 мин, докато лукът омекне.
Добавяте 1 и половина с.л. мед, 50 мл балсамова редукция и 50 мл червено вино (спокойно можете да го замените с бяло), щипка сол и съвсем малко бял пипер.
Разбърквате периодично, докато лукът съвсем омекне, а течността силно се редуцира. Готово е, когато сместа започне да се лепи по прибора, с който бъркате. Отнема от 15 до 30 мин в зависимост от котлона.
В чиния слагате зеленчуците, върху тях свинското месо и най-отгоре сладкото от червен лук.
Поръсвате с магданоз и декорирате леко с балсамова редукция.
Рецептата за свински късчета със сладко от червен лук и зеленчуци успешно комбинира различни текстури и вкусове.
Подходяща е както за летните, така и за зимните месеци.
Бон Апети!