Картофени рьощи с бекон и млечен сос

06/11/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3185
"Рьощи, за които всички дълго ще говорят и няма да спрат да се облизват."
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Започнете с настъргването на картофите. Отцедете излишната вода с помощта на памучна кърпа.

В сух тиган запечете семената кимион. Прехвърлете в хаванче и ги стрийте.

Нарежете бекона на ситно и го запържете в загрят тиган. Добавете и наситнена главата червен лук и скилидките чесън. Накълцайте 1/2 връзка магданоз и прибавете в сместа. Добавете и семената от кимион.

Смесете настърганите картофи с топлата база. Добавете яйцето, за да споите сместа. Овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте олио в тигана. Оформете картофените кюфтенца с ръце и запържете от двете страни.

За млечния сос нарежете киселите краставички на малки кубчета. Добавете към тях кофичка кисело мляко. Наситнете скилидка чесън и прибавете в сместа. Овкусете соса с 2 с.л. зехтин и сол.

Сервирайте готовите рьощи гарнирани с чесновия сос с кисели краставички.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар