Сиропирана баница с тиква и ябълки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
915
15/11/2018
"Разкошна сиропирана баница с тиква и ябълки, която обезателно трябва да опитате."
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 154
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Намачкайте изпечената тиква на пюре. Добавете кафявата захар и овкусете с канела.

Настържете ябълката. Запечете лешниците в сух тиган. Когато ядките са готови ги прехвърлете в саханче и ги счукайте. Прибавете ги към настърганата ябълка. Добавете и стафидите.

Слепете корите по две като ги намажете с олио помежду им. Намажете всяка двойка кори с 1 с.л. пюре от тиква. Поставете от ябълковата смес с ядки и стафиди и навийте на руло. Подредете баничките в тава с лист хартия за печене. Намажете с олио и изпечете във фурната на 200 С за около 15 мин.

Пригответе сиропа като смесите захарта и водата в съд на котлона. Оставете сиропа да се сгъсти и охладете.

Залейте горещата сладка баница със захарния сироп и сервирайте.

Кръгла метална тава 33 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла метална тава 33 см
23.00 лв.
17.71 лв.
Виж ››

Кръгла метална тава в кухненското шкафче е истинско съкровище! Стилна, удобна за употреба и приготвяне на баници, сладкиши, торти, солени ястия. Лесно се почиства и съхранява.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар