Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баница с тиква и ябълки

Сиропирана баница с тиква и ябълки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Сиропирана баница с тиква и ябълки
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Разкошна сиропирана баница с тиква и ябълки, която обезателно трябва да опитате."

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г (изпечена предварително)
  • фини точени кори - 1/2 пакет
  • ябълки - 2 бр.
  • лешници - 150 г
  • стафиди - 100 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио
  • За захарния сироп
  • захар - 200 г
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте изпечената тиква на пюре. Добавете кафявата захар и овкусете с канела.

Настържете ябълката. Запечете лешниците в сух тиган. Когато ядките са готови ги прехвърлете в саханче и ги счукайте. Прибавете ги към настърганата ябълка. Добавете и стафидите.

Слепете корите по две като ги намажете с олио помежду им. Намажете всяка двойка кори с 1 с.л. пюре от тиква. Поставете от ябълковата смес с ядки и стафиди и навийте на руло. Подредете баничките в тава с лист хартия за печене. Намажете с олио и изпечете във фурната на 200 С за около 15 мин.

Пригответе сиропа като смесите захарта и водата в съд на котлона. Оставете сиропа да се сгъсти и охладете.

Залейте горещата сладка баница със захарния сироп и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: