Начин на приготвяне
Намачкайте изпечената тиква на пюре. Добавете кафявата захар и овкусете с канела.
Настържете ябълката. Запечете лешниците в сух тиган. Когато ядките са готови ги прехвърлете в саханче и ги счукайте. Прибавете ги към настърганата ябълка. Добавете и стафидите.
Слепете корите по две като ги намажете с олио помежду им. Намажете всяка двойка кори с 1 с.л. пюре от тиква. Поставете от ябълковата смес с ядки и стафиди и навийте на руло. Подредете баничките в тава с лист хартия за печене. Намажете с олио и изпечете във фурната на 200 С за около 15 мин.
Пригответе сиропа като смесите захарта и водата в съд на котлона. Оставете сиропа да се сгъсти и охладете.
Залейте горещата сладка баница със захарния сироп и сервирайте.