Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баница-сладкиш с тиква

Сиропирана баница-сладкиш с тиква

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сиропирана баница-сладкиш с тиква
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
14
"Мечтата на всеки любител на сладичкото - хем баница, хем сладкиш - двойна вкусотия"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр.
  • масло - 150 г
  • за плънката
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч
  • брашно - 1/2 ч.ч
  • орехи - 1/2 ч.ч
  • бакпулвер - 1 бр.
  • тиква - около 400 г настъргана
  • канела - 1 ч.л.
  • за сиропа
  • вода - 600 мл
  • захар - 400 г
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата. Добавете захарта и продължете да разбивате. Добавете олиото, пресятото брашно с бакпулвера и орехите.

Разбъркайте добре и прибавете ситно настърганата тиква (аз използвах кухненски робот с приставка за настъргване).

Прибавете канелата и разбъркайте внимателно, докато се усвои добре. В подходяща форма (28 см) поставете 1/3 от корите, като намазвате помежду им с разтопено масло.

Изсипете 1/2 от сместа. Покрийте я с още една част от корите. Изсипете останалата смес и покрийте с останалите кори. Поръсете с масло и печете на 180 градуса около 40 минути. Извадете и оставете да се охлади напълно.

Сварете сироп от захарта, водата и ванилията. Варете 10 минути и оставете леко да се охлади.

Нарежете внимателно сладката баница на парчета и залейте със сиропа. Оставете да се охлади и престои поне 4 часа преди консумация.

Сиропираната баница-сладкиш с тиква е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: