Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Сиропирана баница с ябълки, тиква и сушени смокини

Сиропирана баница с ябълки, тиква и сушени смокини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Сиропирана баница с ябълки, тиква и сушени смокини
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
26/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Съберете най-вкусните дарове на лятото и пригответе вкусна баница с тях! Да ви е сладко, приятели!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • ябълки - 4 бр. настъргани и отцедени от водата
  • тиква - около 500 г настъргана
  • смокини - 50 г сушени
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 1/2ч.ч
  • масло - 125 г
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете настърганите ябълки, тиква, смокините (измити със студена вода и нарязани), захар и канела.

Намажете тавичка с олио.

Сложете две кори в тавата и поръсете с част от плънката. Така направете и с останалите кори и плънка. Завършете с кори и нарежете на триъгълни парчета или по ваше желание.

Разтопете маслото и полейте баницата.

Печете на 200 градуса около 30-35 минути или до готовност. Оставете да се охлади.

Пригответе сиропа от захарта и водата и залейте охладената сладка баница.

Сиропираната баница с ябълки, тиква и сушени смокини е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#176753
Потребител#176753
Чудна!
14.09.2016 17:37