Бърза шоколадова торта Бейлис с готови блатове

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41617422412
28/11/2018
"Уникална торта, която всеки може да приготви вкъщи почти без усилие - да не забравите да си запишете рецептата "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 786
  • Преглеждания за месеца2054
  • Преглеждания за седмицата1582
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 1 опаковка готови (какао) (с общо 3 бр.)
  • за крема
  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска сметана - 200 г
  • течен шоколад - 100 г (дуо)
  • бейлис - 100 мл ликьор
  • за гарниране
  • течен шоколад - (бял или кафяв) по избор
  • ядки - лешници, бадеми или орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред трябва да приготвим крема за тортата. За целта разбиваме предварително охладената сладкарска сметана с миксер. Към нея добавяме поетапно маскарпонето, течния шоколад и Бейлиса. Относно течния шоколад, може да използвате бял или кафяв - с какъвто разполагате и по ваш вкус.

Разделете приблизително кремчето на три части.

В плато за торта поставете първия блат, намажете равномерно с крем. Така редувайте блат и крем. Най-отгоре загладете тортата, намажете и отстрани с крем.

Когато вече я оформите, остава единствено да я декорирате. За целта използвайте фантазията си. Аз използвам натрошени ядки и течен шоколад.

Оставете шоколадовата торта на студено да отлежи за няколко часа и тогава сервирайте.

Бележка: Ако все пак наистина бързате да я сервирате, ви съветвам предварително да сиропирате блатовете съвсем леко с подсладено еспресо и Бейлис.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар