Начин на приготвяне
Разбийте 10-те белтъка.
Към тях постепенно се прибавят захарта и орехите и здравословното брашно от Рожков, както и 5-те ванилии.
Сложете в тортена тавичка фолио (аз използвам понякога и тавички за пица - супер тънки и вкусни орехови блатове стават), намажете с мазнина и сложете отгоре част от сместа.
Тези продукти трябва да са достатъчни за изпичането на 3-4 приготвени блата за торта, зависи от дебелината.
Печете ореховите блатове за торта на 150 градуса, предварително загрята фурна до лек загар, което като време е 15-25 мин - спрямо фурната.
Помнете, че след като изстинат блатовете, се втвърдяват, тоест не трябва да са много твърди, докато са още във фурната. Пробвайте с клечка за зъби.
Бонус: Ако се чудите какво да направите с 10-те жълтъка - яйчен крем или крем Брюле е добър вариант - дори да не е за тортата Ви.
Тези блатове са идеални за приготвянето на торта Гараш.
Коментари