Начин на приготвяне
Отваряме си пакета с домашни блатове за торта Медовик /купени са от руски магазин/. В кръгла тавичка с подходящ диаметър слагаме първия блат.
От 1 ½ л. прясно мляко си отделяме 1 и 200 мл., които ще сложим да заврат. Другите 300 мл слагаме в купичка и изсипваме съдържанието на 3 пакетчета нишесте ванилия и разбъркваме с лъжичка, за да се разтвори добре.
На котлона слагаме в тенджерка останалото от прясното мляко да заври. Подправяме с тръстикова захар до необходима сладост. Добавяме и 2 ч.л разтворимо кафе за цвят и аромат.
Като заври добавяме разтворените нишестета и бъркаме непрекъснато до сгъстяване на крема. Дърпаме от котлона.
С голяма лъжица разпределяме върху блата от крема. Слагаме втория блат, следва пак ред крем и така до изчерпване на количеството крем и блатове. Завършваме с крем. Отстрани също мажем с крем. Слагаме в хладилника да стегне.
Преди да поднесем и разрежем настъргваме 1 шоколад с ванилов крем с помощта на ренде отгоре. Режем триъгълни парчета и хапваме с кафе. Да ви е сладко! Напояват се добре блатовете от крема и става много лека торта с вкус на мед, ванилия и кафе.