Начин на приготвяне
Най-напред трябва да приготвим крема за тортата. За целта разбиваме предварително охладената сладкарска сметана с миксер. Към нея добавяме поетапно маскарпонето, течния шоколад и Бейлиса. Относно течния шоколад, може да използвате бял или кафяв - с какъвто разполагате и по ваш вкус.
Разделете приблизително кремчето на три части.
В плато за торта поставете първия блат, намажете равномерно с крем. Така редувайте блат и крем. Най-отгоре загладете тортата, намажете и отстрани с крем.
Когато вече я оформите, остава единствено да я декорирате. За целта използвайте фантазията си. Аз използвам натрошени ядки и течен шоколад.
Оставете шоколадовата торта на студено да отлежи за няколко часа и тогава сервирайте.
Бележка: Ако все пак наистина бързате да я сервирате, ви съветвам предварително да сиропирате блатовете съвсем леко с подсладено еспресо и Бейлис.
Да ви е сладко!