Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Бърза шоколадова торта Бейлис с готови блатове

Бърза шоколадова торта Бейлис с готови блатове

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Бърза шоколадова торта Бейлис с готови блатове
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Уникална торта, която всеки може да приготви вкъщи почти без усилие - да не забравите да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 1 опаковка готови (какао) (с общо 3 бр.)
  • за крема
  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска сметана - 200 г
  • течен шоколад - 100 г (дуо)
  • бейлис - 100 мл ликьор
  • за гарниране
  • течен шоколад - (бял или кафяв) по избор
  • ядки - лешници, бадеми или орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред трябва да приготвим крема за тортата. За целта разбиваме предварително охладената сладкарска сметана с миксер. Към нея добавяме поетапно маскарпонето, течния шоколад и Бейлиса. Относно течния шоколад, може да използвате бял или кафяв - с какъвто разполагате и по ваш вкус.

Разделете приблизително кремчето на три части.

В плато за торта поставете първия блат, намажете равномерно с крем. Така редувайте блат и крем. Най-отгоре загладете тортата, намажете и отстрани с крем.

Когато вече я оформите, остава единствено да я декорирате. За целта използвайте фантазията си. Аз използвам натрошени ядки и течен шоколад.

Оставете шоколадовата торта на студено да отлежи за няколко часа и тогава сервирайте.

Бележка: Ако все пак наистина бързате да я сервирате, ви съветвам предварително да сиропирате блатовете съвсем леко с подсладено еспресо и Бейлис.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: