Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Камби туршия във фурната

Камби туршия във фурната

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168905971
Камби туршия във фурната1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Дори да е студено, поне ще ви е вкусно зимата с туршията от камби на фурна, гарантираме"

Необходими Продукти

  • камби - 12 бр.
  • мед - 12 ч.л.
  • оцет - 12 с.л.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
  • дафинов лист - 6 листа
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 12 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте камбите и отстранете дръжката заедно със семената. Наредете ги в тава с хартия за печене. Във всяка камба сложете по 1 ч.л. мед и по 1 с.л. оцет.

След това добавете по 3-4 зърна черен пипер, поръсете със сол според вкуса, начупете по половин листо дафинов лист.

Нарежете моркова на кръгчета и го разпределете в камбите, към тях добавете и по 1 скилидка чесън.

Печете пълнените камби на 220 градуса за около 30 мин до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Камбите не се ръсят.Слага се във всяко камби точно определено количество олио,оцет,захар и сол.Искам да знам колко се слага от всяка подправка(и консервант) в едно камби!!
Искам да знам колко се слага от тези подправки ако камбито е пълно със зеленчуци и по колко ако е празно вътре.Т.е.,ако се правят само камбита.
Това дето го пишете,че се поръсва,за нищо не ми служи .
28.09.2023 17:14