Начин на приготвяне
Разбийте на пухкаво кремче яйцата с бялата кристална захар. Добавете маслото, щипка сол и алкохола и продължете разбиването докато сместта стане гладка и кремообразна.
Пресейте брашното с бакпулвера на части, като разбърквате внимателно с шпатула или дървена лъжица до получаване на гладка, пухкава консистенция.
Обелете и нарежете на малки кубчета ябълката. Шоколада начупете на парченца. За разкош аз използвам такъв с ядки.
На дъното на силиконови формички за мъфини или такива с хартийки поставяйте парченца ябълка. Слагайте по малко от приготвената смес и отгоре парченце или две от шоколада. Накрая допълвайте с още от сместа за мъфините, без да пълните догоре, за да имат място да бухнат.
За завършек поставяйте по още едно парченце ябълка и поръсвайте всеки мъфин с кафява захар, което ще ни осигури апетитна, хрупкава коричка.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути или до суха клечка.
Да ви е сладко!
Коментари