Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Постен ориз с гъби и моркови

Постен ориз с гъби и моркови

ЙованнаЙованна
Новак
114
Постен ориз с гъби и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Понякога на човек му омръзва от пържоли и този постен ориз с гъби и моркови му се струва като най-доброто ядене на света"

Необходими Продукти

  • ориз - 400 г
  • лук - една глава
  • печурки - малко бурканче
  • моркови - 2 бр.
  • царевица
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото, добавете лука, след това морковите, гъбите и царевицата. След като ги запържите затворете с капак тигана, за да задушите зеленчуците за около 5 минути.

Оризът се почиства и измива, поставя се в тава с малко зехтин (олио), добавят се задушените зеленчуци, сол и черен пипер.

Долейте вода, около 200-250 милилитра. Оризът се готви на предварително загрята фурна на 200-220 градуса за около 30-40 минути. Вкусен и лесен ориз на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: