Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен ориз с гъби кладница

Постен ориз с гъби кладница

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Чирак
66557128
Постен ориз с гъби кладница
Снимка: Teodora Krumova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Постен ориз с гъби кладница - перфектен както като основно ястие, така и като гарнитура. Пригответе го още днес!"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • грах - 6 с.л. от консерва
  • лук - 2 бр.
  • моркови - 2 бр
  • кладница - 350 г
  • доматено пюре - 200 г
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • магданоз
  • куркума
  • розмарин
  • черен nunep
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта за постен ориз с гъби кладница нарязаните на ситно лук и моркови се задушават в олиото, докато омекнат. Измивате, почиствате гъбите и ги режете на едро. Добавяте ги към зеленчуците.

Измивате ориза и го прибавяте да се задуши, след което добавяте доматеното пюре, червения пипер и граха.

Затопляте около 1000-1100 мл вода и я прибавяте към ястието с ориз. Варите, докато оризът набъбне и поеме водата. Овкусявате с подправките и поднасяте.

Не пропускайте да изпробвате и другите ни идеи за вкусен постен ориз или любимия ни славянски гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: