Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелева салата»Розова зелева салата с червено цвекло, моркови и сусам

Розова зелева салата с червено цвекло, моркови и сусам

Розова зелева салата с червено цвекло, моркови и сусам
Снимка: Илиана Първанова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Колоритна, свежа и много апетитна салата, с която ще вдигнете не една и две наздравици"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 малка зелка
  • червено цвекло - 1 корен
  • моркови - 5 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • сусам - 6 с.л.
  • шарлан - 3 - 4 с.л.
  • хималайска сол - 1 и ½ ч.л.
  • ябълков оцет - 2 - 3 с.л. на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа или тенджера настъргваме зелето и обелените червено цвекло и моркови.

Към тях добавяме на ситно нарясания магданоз и разбъркваме заедно с хималайската сол, домашния ябълков оцет и шарлана.

Разпределяме в 6 порции и поднасяме поръсено със сусам и украсено с магданоз. Свежа и диетична салата за по-пълноценно хранене.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: