Свинско с лук и пиперки

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Свинско с лук и пиперки
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"На това ястие му липсва само чаша домашно вино...и ние, за да бъде идилията пълна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • лук - 5 глави
  • чушки - 3 бр. червени
  • чушки - 1 бр. жълта
  • свинско було - 1 бр.
  • червено вино - 150 мл
  • соев сос - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се почиства от ципете (ако има) и се нарязва на едри парчета. Посолява се и се поръсва с черен пипер, разбърква се за да се разнесат подправките по цялото месо.

Лукът се почиства от люспите и се нарязва на полумесеци. Чушките се изтърбушват от семките, измиват се и се нарязват на жулиени. В незалепващ загрят тиган се слага месото и свинското було се накъсва и се слага към месото.

Булото започва леко да се топи и превръща в мазнина, в която се пържи месото. Добавят се нарязаните чушки и лук. Разбърква се и се полива с виното.

Похлупва се с капак за 7 минути. След това той се отстранява и се оставя виното да се изпари от тигана. Щом това се случи се добавя соевият сос и всичко се разбърква хубаво.

След още минута се маха от котлона. Свинското месо се разсипва в две чинии и се сервира в приятната компания на студено каберне совиньон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: