Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за спагети»Домашен кетчуп от цвекло и моркови

Домашен кетчуп от цвекло и моркови

Домашен кетчуп от цвекло и моркови
Снимка: Илиана Първанова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Напълно натурален, без консерванти и мега вкусен - кой не би искал да опита от нашия домашен кетчуп от цвекло и моркови"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 ч.ч. нарязани
  • цвекло - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • вода - около 300 мл
  • ябълков оцет - 3 - 5 с.л. домашен
  • хималайска сол - 2/3 ч.л. фина
  • захар - ½ ч.л. или мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме цвеклото и морковите и заедно с лука нарязваме на кубченца. Сваряваме ги във водата. След като са омекнали, ги оставяме да изстинат.

Вече изстинали ги сипваме в каната на блендера. Към тях добавяме и подправките – хималайската сол, ябълковия оцет, чесъна и меда. По желание може да добавим и други подправки според вкуса.

Смиламе до хомогенна смес. Отново връщаме на котлона в тенджерката и оставяме да се вари още 20-25 минути, за да се изпари излишният сок.

Сипваме веднага, докато е горещо, в буркани и затваряме плътно.

Домашният кетчуп е готов! Подходящ за прясна консумация до няколко дни, а ако се съхранява в хладилник – може да издържи и до месец.

Чудесен кетчуп с много приложения – сос за спагети, за пици и т.н.

Много вкусно, ароматно и любимо на децата!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326228
Потребител#326228
Здравословно и вкусно!
17.05.2023 10:50