Начин на приготвяне
Обелваме цвеклото и морковите и заедно с лука нарязваме на кубченца. Сваряваме ги във водата. След като са омекнали, ги оставяме да изстинат.
Вече изстинали ги сипваме в каната на блендера. Към тях добавяме и подправките – хималайската сол, ябълковия оцет, чесъна и меда. По желание може да добавим и други подправки според вкуса.
Смиламе до хомогенна смес. Отново връщаме на котлона в тенджерката и оставяме да се вари още 20-25 минути, за да се изпари излишният сок.
Сипваме веднага, докато е горещо, в буркани и затваряме плътно.
Домашният кетчуп е готов! Подходящ за прясна консумация до няколко дни, а ако се съхранява в хладилник – може да издържи и до месец.
Чудесен кетчуп с много приложения – сос за спагети, за пици и т.н.
Много вкусно, ароматно и любимо на децата!
Чудно Вкусно!
Коментари