Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашен кетчуп»Домашен кетчуп от цвекло

Домашен кетчуп от цвекло

Домашен кетчуп от цвекло
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
"В едно меню всичко трябва да е домашно - от основното до соса. Ето защо ви даваме рецепта за домашен кетчуп от цвекло, с която наистина ще впечатлите гостите си"

Необходими Продукти

  • цвекло - 1 бр. средно
  • моркови - 1/2 ч.ч. нарязани
  • тиква - 1/2 ч.ч. на кубченца
  • лук - 1 главичка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • доматен сос - 3 ч.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • кафява захар - 1 ч.л. кристална
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • оцет - 3 ч.л. ябълков
  • вода - около 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджерка наливаме водата и след като заври, сипваме зеленчуците - цвекло, тиква, моркови, лук и чесън, които предварително сме обелили и нарязали на ситни парченца. 

Варим, докато омекнат. След това ги изцеждаме от водата (която запазваме за блендирането след малко).

Сипваме ги в каната на блендера и прибавяме домашния доматен сос, ябълковия оцет, хималайска сол и кафява кристална захар.

Заедно с водата от варените зеленчуци смиламе до фина смес. Връщаме я в тенджерката на котлона и оставяме да къкри още около 25 минути, за да се сгъсти леко и да се изпари излишната вода.

Още горещ сипваме вкусния домашен кетчуп в сухи буркани, затваряме плътно и след като изстинат - съхраняваме на хладно. Консумираме прясно (може да издържи около 1 месец в хладилник).

Ароматен домашен кетчуп от цвекло - приложим в най-различни рецепти - към пица, спагети, зеленчукови кюфтенца и др.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: