Начин на приготвяне
В подходяща тенджерка наливаме водата и след като заври, сипваме зеленчуците - цвекло, тиква, моркови, лук и чесън, които предварително сме обелили и нарязали на ситни парченца.
Варим, докато омекнат. След това ги изцеждаме от водата (която запазваме за блендирането след малко).
Сипваме ги в каната на блендера и прибавяме домашния доматен сос, ябълковия оцет, хималайска сол и кафява кристална захар.
Заедно с водата от варените зеленчуци смиламе до фина смес. Връщаме я в тенджерката на котлона и оставяме да къкри още около 25 минути, за да се сгъсти леко и да се изпари излишната вода.
Още горещ сипваме вкусния домашен кетчуп в сухи буркани, затваряме плътно и след като изстинат - съхраняваме на хладно. Консумираме прясно (може да издържи около 1 месец в хладилник).
Ароматен домашен кетчуп от цвекло - приложим в най-различни рецепти - към пица, спагети, зеленчукови кюфтенца и др.
Чудно Вкусно!