Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хрупкава килка със зелен лук

Хрупкава килка със зелен лук

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Хрупкава килка със зелен лук
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ей така ни е най-вкусна значи - непретенциозна, хрупкава и топла, топла"

Необходими Продукти

  • килка - 500г
  • галета - 300г
  • масло - или слънчогледово олио
  • магданоз - 1/ 2 връзка нарязан
  • зелен лук - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибите се почистват от вътрешностите, като с тънък остър нож се прави разрез по корема до главата и с пръсти се издърпват хрилете заедно с вътрешностите. Главите се махат по желание.

Посолете рибите и потопете килките в галета.

Запържете в тиган с масло или олио (от маслото рибата омеква повече) от всички страни до златисто кафяво.

В плато поставете рибата на легло от магданоз и зелен лук и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: