Начин на приготвяне
В голяма купа маята се залива с 60 мл от водата и се оставя да шупне за 10-15 минути. Зеленият лук се почиства, измива и се нарязва на ситно.
В купата се добавят останалата вода, киселото мляко, солта и 2 ч.ч. от брашното. След това се добавя лукът и се разбърква добре. От останалото брашно се взема и се доомесва меко тесто.
Като е готово, се оставя да втаса около 90 минути. Върху набрашнена повърхност поставяме тестото и го оформяме като хлебче. Леко се притиска от горе.
Прехвърля се в набрашнена тава и тестото се покрива с кърпа отново за около 40 минути. Върху повърхността на тестото за домашния хляб се правят 3-4 надлъжни разреза.
Загряваме фурната на 200 градуса и печем хляба със зелен лук до готовност - около 30-40 минути