Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен карфиол с кисело мляко

Печен карфиол с кисело мляко

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168735961k1
Печен карфиол с кисело мляко1 / 2
07/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Карфиол и кисело мляко на фурна - неочаквано вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • моркови - 1/2 бр.
  • шунка - 100 - 150 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете розичките карфиол, измийте ги и изсипете в тавата, в която ще печете.

Към тях добавете нарязаните на дребни кубчета шунка и морков.

В купа разбийте яйцата добре с вилица към тях добавете натрошеното сирене и киселото мляко, разбъркайте отново.

С получената смес залейте карфиола с шунката и моркова. Овкусете със сол и черен пипер по желание може и малко куркума или чесън на прах.

Печете на 220 градуса за 60 мин. с фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: