Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запечен карфиол с кисело мляко и сирене

Запечен карфиол с кисело мляко и сирене

Запечен карфиол с кисело мляко и сирене
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Тази рецепта за запечен карфиол е една страхотна идея за лека и здравословна вечеря"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • кисело мляко - 200 мл
  • сирене - 200 г
  • зехтин
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте карфиола, като предварително го почистите и накъсате на розички. Овкусете със сол.

Разбийте яйцата, добавете натрошено сирене и киселото мляко.

Наредете карфиола в тавичка, полейте го със зехтин.

Изсипете млечната смес и покрийте карфиола.

Сложете тавата в предварително загрята фурна.

Запечете до златист загар.

Преди поднасяне поръсете запеканката със свеж магданоз.

Запеченият карфиол с кисело мляко и сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: