Начин на приготвяне
В йенска тава наредете суровите макарони, за да видите колко ще са ви необходими. Извадете ги и ги сварете в подсолена вода, докато поомекнат.
За соса нарежете на ситно лука и го запържете в олиото. Добавете нарязаните домати и оставете соса на слаб огън да се сгъсти. Овкусете с ригана, солта и черния пипер. Оставете още 5 мин. на котлона. Свалете и добавете босилека - накъсан.
За плънката сложете спанака в загрят тиган, докато се изпари водата. Извадете го и го изстискайте.
Добавете го към рикотата, яйцето и солта. Разбъркайте до хомогенна консистенция. Изсипете соса в тавата за печене. Напълнете черупките със спаначената смес и ги наредете в тавата.
Поръсете със ситно нарязаната моцарела. Печете в предварително загрята фурна до 200 градуса.