Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и запържете за кратко скилидката чесън и листата салвия.
Добавете ситно нарязания бекон сотирайте за около 10 минути, докато беконът получи златист загар.
Отстранете чесъна и салвията.
Междувременно сложете спагетите във вряла подсолена вода и варете според упътването, като внимавате да не се разварят.
Отцедете ги, като си запазите 1 ч.ч. от бульона.
Добавете спагетите към бекона, разбъркайте и гответе 1-2 минути.
Залейте пастата с предварително разбитите яйца, смесени с настъргания пармезан, разбъркайте и отстранете от котлона.
Разпределете в затоплени чинии и поднесете веднага.
Класическите спагети Карбонара е готова.
Ако обичаш спагети, опитай и рецептите ни за спагети с гъби, спагети с крема сирене или тази паста със скариди.
Коментари
Освен яйцето и бекона, всички останали продукти нямат нищо общо с КЛАСИЧЕСКАТА КАРБОНАРА !!!
За всеки италианец, този вид паста е истинско коштунство и обида към кухнята обявена и сертифицирана за световно богатство, а именно СРЕДИЗЕМНОМОРСКАТА!!!
Не обърквайте понятията на народа, предлагайте оригиналните рецепти, а този вид качамак наречетего с друго име.