Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони със спанак и Рикота

Канелони със спанак и Рикота

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Канелони със спанак и Рикота1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • канелони - 1 опаковка
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • спанак - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • рикота - 2 ч.ч.
  • босилек - 1/3 ч.ч., ситно нарязан
  • доматен сос - 4 ч.ч.
  • пармезан - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се запържва в зехтина, прибавя се спанакът и се готви около 5 мин. Рикотата се разбива с яйцата, добавя се босилекът и сместа от спанака, осолява се и се поръсва с черен пипер.

Пастата се вари според указанията на опаковката, отцежда се и се оставя да се охлади, след което се пълни със спаначената смес. Изсипват се 3 ч.ч. доматен сос в тавичката, където се подрежда пастата и се полива с останалия доматен сос.

Поръсва се с пармезана, покрива се с фолио и се пече на умерена температура, около 30 мин. Накрая на печенето се премахва фолиото и се пече около 5 мин., или до получаването на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
След като питаш получаваш отговор и аз ти го дадох, наготово. То от време на време трябва да се и чете, малко да се образова, ама за някои хора четенето е сложна работа, неприемлива. Ясно е, че никога не си приготвяла канелони със спанак и Рикота или пълнени с нещо друг, по желание е. Вземи прочети, научи се преди да правиш коментар. Четенето образова, независимо какво четеш, все нещо ще запомниш и научиш.
29.04.2017 01:07
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#179873
Потребител#179873
След като се пече 30 мин, защо трябва да се варят предварително канелоните?
26.04.2017 18:32
2
Покажи всички подкоментари