Тирамису с крема сирене

Тирамису с крема сирене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7
"На вашето внимание - побългарено тирамису с българско крема сирене - няма такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет Савоярд
  • захар - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • маскарпоне - 200 г
  • крема сирене - 200 г
  • какао - на прах
  • кафе - 1 ч.ч. разтворено инстантно, без кофеин (леко топло)
  • коняк - 1 капачка, Бейлис или някакъв ликьор
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците от белтъците.

Сложете ликьора в кафето.

В купа сложете двата белтъка заедно със солта и половината захар и ги разбийте с миксер до пухкави меки връхчета.

В друга купа разбийте двата жълтъка с останалата захар до пухкав крем.

Добавете маскарпонето и крема сиренето. Разбивайте с миксера до гладък крем без бучки. Смеете двата вида крем с помощта на силиконова шпатула, като внимавате и запазите пухкавината на крема.

В ринг за торта с падащо дъно наредете един ред бишкоти, напоени в кафето с ликьора. Сложете половината крем, а отгоре наредете още един ред бишкоти, напоени с кафе.

Изсипете останалия крем, загладете равно горната част и оставете в хладилника за една нощ.

Извадете Тирамисуто от ринга и поръсете с какао на прах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: