Начин на приготвяне
За тези вкусни соленки маслото и крема сиренето трябва да се оставят на стайна температура поне за час.
Смесете крема сиренето, содата, солта и жълтъка на 1 яйце. Белтъка заделете в купа за намазване на соленките.
Прибавете маслото и разбъркайте.
Започнете да добавяте брашното на части до меко тесто.
Накрая прибавете семената.
Разделете тестото за соленките на две части и всяка разточете на правоъгълник с дебелина около 0.5 см.
Намажете с разбит белтък и поръсете със семена и фино настърган пармезан.
С помощта на нож за рязане на пица нарежете тестото на малкисоленки с крема сирене и семена.
Наредете крекерите в тава, покрита с хартия за печене, и сложете да се пекат в загрята фурна на 180 °C за 15-20 минути.