Заешко месо в буркани за зимата

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
09/12/2018
"Супер идея за практични домакини - заешко месо в буркани за зимата, с чиято помощ ще готвите вкусни гозби вкусно и лесно "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 349
  • Преглеждания за месеца580
  • Преглеждания за седмицата155
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 3 бр. зайци
  • черен пипер на зърна - 1 пакетче
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 вариант: Изкиснете заешкото месо за няколко часа, може да добавите малко оцет. Извадете месото и сложете в гаци, закачете ги хубаво да се отцедят.

След като са сухи осолете и подредете плътно в бурканите.

Отгоре пуснете по 4-5 зърна черен пипер, затворете с капачки и сложете да се варят за не по малко от 3 часа.

2 вариант: Измитото месо се слага в тенджера под налягане без капака след като заври се премахва пяната и после се слага сол.

Затваряте с капака и след като поври около 30 минути изваждате и слагате в буркани. Овкусявате с черен пипер и затваряте с капачки.

Варите около 1 час след завиране.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар