Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Баница със заешко месо

Баница със заешко месо

ЕмелЕмел
Чирак
29144401
Баница със заешко месо
Снимка: Емел
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Веднага след като изкараме баницата от фурната, я заливаме с с около 600-700 мл. бульон. След час баница със заешко месо вече е готова за хапване."

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • кори за баница - кори за баница
  • краве масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме заека да се свари със сол по вкус и отделяме месото, но не изхвърляме бульона.

Ако заекът е много голям, може да се използва само половината от месото - тоест около 500 г.

Щом вече месото е отделено, правим баницата с месо, като намажем тава с масло и почваме да редим по 2 кори, мажем ги с масло, слагаме месо и така, докато свършат корите.

Нарязваме баницата на парчета преди печене и след това я печем за около 40 минути на 160-200 °C.

Веднага след като изкараме баницата от фурната, я заливаме с с около 600-700 мл. бульон. След час баница със заешко месо вече е готова за хапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: