Начин на приготвяне
Почистете зайците, измийте ги добре и ги оставете 1 нощ да висят, за да се отцедят максимално.
Нарежете ги на парчета, подходящи да поставяне в буркани, а гръдния кош отстранете и сварете в подсолена вода.
Загрейте олиото и и запържете месото на няколко пъти, като целта е да го запечатате само за 2-4 минути, докато побелее.
Подредете заешкото месо в буркани по 800 мл. Добавете 1-2 с.л. от мазнината, в която сте го запържили, 5-6 зърна черен пипер, 1 ч.л. сол и бульона от сварените ребра, като не пълните бурканите догоре.
Запечатайте бурканите и стерилизирайте за 100 минути. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Консервираното заешко месо е готово.