Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирано заешко месо

Консервирано заешко месо

MarianeMariane
Джедай
5611k
Консервирано заешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
12
"Човек трябва да има заешко месо винаги под ръка - вече е напълно възможност с тази рецепта за консервиране"

Необходими Продукти

  • заек - 4 - 5 бр. цели
  • олио - 600 - 700 мл
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зайците, измийте ги добре и ги оставете 1 нощ да висят, за да се отцедят максимално.

Нарежете ги на парчета, подходящи да поставяне в буркани, а гръдния кош отстранете и сварете в подсолена вода.

Загрейте олиото и и запържете месото на няколко пъти, като целта е да го запечатате само за 2-4 минути, докато побелее.

Подредете заешкото месо в буркани по 800 мл. Добавете 1-2 с.л. от мазнината, в която сте го запържили, 5-6 зърна черен пипер, 1 ч.л. сол и бульона от сварените ребра, като не пълните бурканите догоре.

Запечатайте бурканите и стерилизирайте за 100 минути. Съхранявайте на тъмно и хладно място.

Консервираното заешко месо е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.8
50
41
31
22
10
Дай твоята оценка: