Бананов крем без яйца

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
198
2k
548
719
2
11/12/2018
"Гостите няма да си тръгнат, докато не им дадете по още един бананов крем без яйца за десерт "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 102
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пудинг

Начин на приготвяне

Пасирайте бананите, докато получите еднородна каша.

Смесете млякото и захарта и разбъркайте и ги сложете на котлона. След като млякото заври, дръпнете тенджерата от котлона. При непрекъснато енергично бъркане с вилица или тел за разбиване добавете разтвореното нишесте с 1/2 кафена чаша студено прясно мляко.

Бъркайте за да не се получат бучки и банановият крем да стане гладък.

Връщате тенджерата на котлона, като продължавате да бъркате непрекъснато, докато сместа заври. Кремът трябва да поври 2-3 минути, за да се сгъсти.

След като изстине, кремът ще се сгъсти допълнително. Сваляте сгъстения крем от котлона и малко по малко изсипвате банановата каша при непрекъснато бъркане, докато се получи хомогенна смес.

Готовият крем изсипвате в купички или чаши, прибирате ги в хладилника, за да се стегне. След 30 мин кремът може да бъде сервиран.

За украса, а и за подобряване на вкуса може да го поръсите с настърган шоколад.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар