Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците на яйцата в две купи. Добавете щипка сол към белтъците. Разбийте на стегната пяна и оставете настрани.
Отделете семената на шушулката ванилия. Към жълтъците добавете захарта и семената на ванилията.
Разбийте с миксер на висока скорост в продължение на 7-8 минути, докато захарта не се разтвори напълно. Яйчената смес трябва да стане пухкава, светла и хомогенна.
Добавете сметаната на тънка струя при непрекъснато разбъркване. След това и кондензираното мляко. Накрая налейте белия ром и разбъркайте финално ликьора.
Сервирайте във високи чаши, поставете отгоре от белтъчната пяна и я обгорете с горелка за по-ефектен вид.
Съхранявайте яйчения ликьор в хладилник за 2-3 дни.