Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Домашно вино»Домашно вино от шипки

Домашно вино от шипки

Домашно вино от шипки
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
"Домашно вино от шипки не бяхте опитвали - мислим, че и на вас ви е време"

Необходими Продукти

  • шипки - 700 г сушени
  • вода - 6 л
  • захар - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд се кипва водата.

Прибавят се 300 г сушени шипки.

Съдът се захлупва с капак, сваля се от огъня и се оставя да престои 30 минути.

След това получената отвара от шипки се прецежда и се прибавя захарта.

Разбърква се, докато се разтопи.

В туба от минерална вода се поставят 400 г измити, сушени шипки и се заливат с подсладената отвара.

Съдът се покрива с марля и се оставя на стайна температура за около 4-5 дни.

След това се прецежда и се налива в бутилки.

Така приготвеното домашно вино от шипки е много богато на витамин С и полезно!

Забележка: Тази напитка не е дълготрайна, затова да се съхранява в хладилник и да се консумира в по-кратки срокове!

Рецептата за домашни вино от шипки е от книгата Домашно консервиране на плодове и зеленчуци от Люба Бозукова и Захари Захариев. Издадена е през 1959 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: