Начин на приготвяне
За ваниловия крем: мляко - 1 л, брашно - 100 г, захар - 200 г, яйца - 4 жълтъка, ванилия - 1 пръчка
Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете брашното и отново разбийте. Долейте 1/2 ч.ч. прясно мляко и разбийте отново добре.
Сложете останалото прясно мляко да се загрее в тенджера за около 5 минути. Добавете пръчката ванилия. Сипете яйчната смес при непрекъснато бъркане към топлото, но не горещо мляко и бъркайте с тел.
Правете завъртяни движения с телта на осмица и бъркайте, докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов.
За шоколадовия крем
по същия начин, но вместо ванилия-какао
Потапяме бисквитите в млякото за да омекнат. Всяка бисквита потаpяме поотделно за около 3 секунди. Нареждаме 1 ред бели бисквити и отгоре шоколадов крем. Нарязваме бананите на кръгчета и отгоре шоколадови бисквити и ванилов крем, банани и т.н., докато се изчерпат продуктите. Отгоре украсяваме по желание. Оставяме тортата за 40 минути в хладилник.
Разбира се, може да приготвите тортата с крем нишесте.
Коментари