Начин на приготвяне
Разбийте маслото/маргарина със захарта, солта и ванилията на пухкав крем, прибавете рома, а след това едно по едно яйцата, разбийте отново добре и разбъркайте с брашното и бакпулвера.
Изсипете сместа в намазана с масло форма за торта и я печете 50 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изцедете лимона и портокала, смесете получения сок с ликьора и сложете в сместа за 15 мин нарязания на лентички банан, след което пасирайте половината от тях.
В разбитата с ванилията сметана внимателно прибавете банановото пюре, парченцата банан и сока.
Разделете охладения блат на две части, намажете едната половина с част от крема, похлупете с другата и я намажете с останалия бананов крем.
Върху банановата торта шприцовайте розички с разбитата сметана и я украсете с резенчета банан и счуканите ядки.
Коментари