Какаово-бананова торта

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Какаово-бананова торта
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Приемаме покани за домашно приготвени какаово-бананови торти"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • олио - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 2.5 с.л.
  • брашно - 2 в.ч.
  • банани - 1 бр.
  • шоколад - 1 бр. млечен
  • масло - 10 г
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • вишни - 4 - 5 бр. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. След това се добавят олиото и прясното мляко. След кратко разбъркване се добавят бакпулвер, ванилия, какао и брашно.

Разбъркват се до получаване на хомогенна смес.

Половината от сместа се изсипва в тава, нарежда се нарязаният на колелца банан и се изсипва останалата част от сместа.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса.

През това време на водна баня се разтопява шоколадът заедно с маслото.

След като шоколадовата торта бъде готова се украсява с вишните, течния шоколад и стърготините.

Какаово-банановата торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: