Бъркани яйца с пушена сьомга и трюфели

27/12/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф9535093420
Приготвяне5 мин.
Готвене6 мин.
Общо11 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр. XL
  • пушена сьомга - 100 г
  • орехи - около 50 г
  • трюфели - 2 к.л. настъргани или на паста
  • сушени домати - 4 - 6 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загрейте зехтина на умерен огън и в него чукнете яйцата. Изчакайте ги да побелеят по краищата и тогава разбъркайте/накъсайте. Не трябва яйцата да станат на каша, а на парцали.

2. Запечете орехите на сух тиган, накълцайте ги на едро и прибавете към бърканите яйца, заедно със сушените домати, предварително хидратирани или мариновани от консерва.

3. Сложете две кафени лъжички настъргани черни трюфели и разбъркайте.

4. Разпределете на две порции и във всяка сложете от пушената сьомга, като първо навиете всяко филенце на руло, а после го нарежете на по-малки рулца.

* Аз не добавям сол в ястието, тъй като ползвам мариновани сушени домати, които са солени, и така също пушената сьомга е достатъчно солена. Ако все пак добавяте сол към яйцата, бъдете внимателни.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар