Начин на приготвяне
За шотландските яйца
Сварете и обелете яйцата. Обвийте яйцата с филетата от пушена сьомга. Овкусете каймата със сол и черен пипер. Добавете белтъка на 1 яйце и размесете добре. Покрийте всяко яйце със сьомга и със овкусената кайма.
Загрейте олио в тигана. Разпределете в три купи компонентите за панировката: брашно, галета и разбити яйца.
Оваляйте шотландските яйца първо в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в панко галетата. Изържете ги до златисто в силно загрята мазнина.
За соса Тартар
Нарежете на ситно кисели краставици, копър и червен лук. Смесете ги в една купа заедно с 1 с.л. горчица и заквасена сметана. Разбъркайте добре соса.
Сервирайте готовите шотландски яйца заедно със соса Тартар.