Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Фритата»Фритата с картофи, филе, маслини и гъби

Фритата с картофи, филе, маслини и гъби

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Фритата с картофи, филе, маслини и гъби
Снимка: Марияна
1 / 3
10/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ароматна фритата, която ще погали сетивата ви с невероятен плътен вкус! Истински празник на трапезата!"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр. L
  • картофи - 4 бр.
  • филе - 160 г
  • печурки - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • маслини - 8 бр.
  • масло - 2 с.л меко
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч
  • масло - за мазане
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите. Измиваме ги и ги нарязваме на по 2 парчета. В леко подсолена вода ги сваряваме. Не трябва да са много сварени. След като станат готови ги режем на малки парченца като за картофена салата. Слагаме ги в купа.

Слагаме тигана на котлона и загряваме 2-3 с.л олио. Нарязваме гъбите на парченца. В олиото ги позапържваме . Филето го нарязваме на малки тънки парчета. И тях слагаме в купата при картофите.

След като запържим гъбите ги прибавяме и тях. Нарязваме маслините на парчета. Овкусяваме със сол и черен пипер.Добавяме прясното мляко и маслините. Разбиваме 6 яйца в друга купа. После прибавяме и яйцата.

Размекваме си 2 с.л масло, добавяме и него. Всичко объркваме. Слагаме всичко в намазнена с масло тава. Печем в загрята на 180 градуса фурна. След като се опече режем на триъгълници. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Мисля,че всяко филе би подхождало.Интересна рецепта!
11.09.2016 00:11
1
Покажи всички подкоментари
Марияна
Марияна
Свинско жарено филе, купено от магазин.
10.09.2016 23:46
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не е уточнено какво филе, пилешко или свинско, пушено?
10.09.2016 22:52