Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Сурови бонбони с фурми и сусамов тахан

Сурови бонбони с фурми и сусамов тахан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Сурови бонбони с фурми и сусамов тахан
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 10с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Много вкусни и много здравословни бонбони, които може да поднасяте не само по специални поводи, ама и всеки ден"

Необходими Продукти

  • фурми - 200 г обезкостени
  • фъстъци - 70 г печени, белени
  • тиквено семе - 40 г белено, сурово или печено
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - за овалване
  • какао - натурално, на прах (за овалване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако фурмите ви са по- сухички, накиснете ги за 2 часа във вода, после отцедете и подсушете. Ако са меки, пропуснете тази процедура.

В купата на блендер или кухненски робот поставете фъстъците и фурмите и включете на висока скорост за няколко секунди, за да се смелят. Не трябва да стават на абсолютна каша, а на много малки парченца, подобни на трохи.

Сипете в купа и прибавете сусамовия тахан. Разбъркайте добре до получаване на еднородна лепкава смес.

От така полученото тесто от фурми оформете топчета и половината от тях оваляйте в кокосови стърготини, другата - в какао на прах.

Подредете в плато и сервирайте веднага или съхранявайте бонбоните в хладилник в добре затворен съд.

Чудесни, вкусни и здравословни бонбони, подходящи за деца и възрастни. Похапвайте по всяко време или в компания с чаша ароматен чай или кафе.

Да са ви сладки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: