Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Сурови бонбони с тиква и фурми

Сурови бонбони с тиква и фурми

Сурови бонбони с тиква и фурми
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Предстои ви специален повод? Почерпете колегите и приятелите с тези вкусни и лесно домашни бонбони."

Необходими Продукти

  • орехи - 4 с.л. смлени
  • тиква - 150 г печена или варена
  • фурми - 10 - 12 бр.
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • чиа - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • овесени трици - 5 с.л.
  • канела
  • джинджифил
  • индийско орехче
  • за овалване
  • орехи - 100 г
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • ленено семе - смляно - 2 с.л.
  • овесени трици - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако разполагате с няколко парчета варена или печена тиква, непременно си пригответе тези бонбони.

Приготвят се буквално за минути и освен, че са много вкусни и диетични бонбони.

Накиснете фурмите в гореща вода за 10 минути, за да омекнат.

След това отцедете и махнете костилките ако имат такива.

Смелете орехите и заделете 4 супени лъжици от тях. Останалите орехи ще са необходими за овалване на бонбоните.

Сложете в блендер фурмите, тиквата и меда. Ползвах печена тиква без захар.

Смелете добре.

Към смлените тиква и фурми прибавете 4 лъжици от орехите, овесените трици, семената чиа, брашното от рожков както и джинджифил, канела и индийско орехче. Тези аромати чудесно се съчетават с тиквата.

Разбъркайте добре.

Първоначално сместа може да ви се стори прекалено мека, но имайте предвид, че овесените трици и чиата ще набъбнат малко след известно време.

От получената смес оформете малки бонбони, които оваляйте в смлени орехи или в смесени рожков, ленено семе и 1 лъжица овесени трици.

Сложете суровите бонбони в хладилник за няколко часа, за да стегнат.

От тези продукти направих 25 диетични и много вкусни сурови бонбони с тиква и фурми, които са идеални за хапване по всяко време, без притеснение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: