Начин на приготвяне
Ако разполагате с няколко парчета варена или печена тиква, непременно си пригответе тези бонбони.
Приготвят се буквално за минути и освен, че са много вкусни и диетични бонбони.
Накиснете фурмите в гореща вода за 10 минути, за да омекнат.
След това отцедете и махнете костилките ако имат такива.
Смелете орехите и заделете 4 супени лъжици от тях. Останалите орехи ще са необходими за овалване на бонбоните.
Сложете в блендер фурмите, тиквата и меда. Ползвах печена тиква без захар.
Смелете добре.
Към смлените тиква и фурми прибавете 4 лъжици от орехите, овесените трици, семената чиа, брашното от рожков както и джинджифил, канела и индийско орехче. Тези аромати чудесно се съчетават с тиквата.
Разбъркайте добре.
Първоначално сместа може да ви се стори прекалено мека, но имайте предвид, че овесените трици и чиата ще набъбнат малко след известно време.
От получената смес оформете малки бонбони, които оваляйте в смлени орехи или в смесени рожков, ленено семе и 1 лъжица овесени трици.
Сложете суровите бонбони в хладилник за няколко часа, за да стегнат.
От тези продукти направих 25 диетични и много вкусни сурови бонбони с тиква и фурми, които са идеални за хапване по всяко време, без притеснение.