Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Витаминозна салата с кисело зеле и цвекло

Витаминозна салата с кисело зеле и цвекло

Витаминозна салата с кисело зеле и цвекло
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Каквото и да ви говорят, най-вкусният начин за приемане на витамини е със салатата - наздраве"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 бр. голямо
  • моркови - 3 - 4 бр. малки
  • кисело зеле - около 2 ч.ч. от 1 буркан, нарязано
  • сусам - 6 - 7 с.л.
  • ряпа - 1/3 корен бяла
  • магданоз - няколко стръка
  • ябълков оцет - 5 - 6 с.л. домашен
  • кафява захар - 1 ч.л. тръстикова Мусковадо
  • сусамово масло - 1 - 2 с.л.
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. на вкус фина
  • зелев сок - на вкус и по желание, и лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме червеното цвекло, морковите, бялата ряпа и ги настъргваме на по-едрото ренде. Към тях добавяме и нарязаното кисело зеле.

Поръсваме с част от количеството сусам и сипваме на ситно нарязания магданоз. Овкусяваме с хималайската сол и тръстиковата захар Мусковадо.

Подправяме с домашния ябълков оцет, сусамовото масло и шарлана.

По желание добавяме сока от киселото зеле или лимонов сок – на вкус!

Разбъркваме хубаво с бамбукова лъжица или най-добре с ръка, като леко намачкваме, за да се опознаят, овкусят и оцветят всички съставки!

Тази здравословна салата, която е витаминозна веган гарнитура за празничната трапеза в новогодишната вечер!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: