Начин на приготвяне
За тази вкусна пролетна салата с боб откъсваме 5-6 листа от зелената къдрава салата сорт Джентелина, 3-4 листа маруля и около 5 средно големи листа киселец. Измити ги нарязваме на тънки лентички.
Към тях добавяме рендосани 1 морков и половин малко червено цвекло. Нарязваме на ситно перцата пресен лук, 1/3 връзка магданоз (без дръжките) и листенцата пресните стръкчета градински джоджен.
Сипваме около 2 кафени чаши бял боб от буркан (отцеден) и 2-3 супени лъжици сусамов тахан.
Овкусяваме с 1 с.л. шарлан или зехтин, 1 кафена лъжичка домашен ябълков оцет – на вкус, половин кафена лъжичка кафява кристална захар и ½ равна к.л. фино смляна хималайска сол – на вкус.
Разбъркваме всички съставки за вкусната бобена салата и поднасяме свежата пролетна салата прясно забъркана, по желание украсена със стръкче джоджен.
Пролетна свежа и колоритна витаминозна бобена салата с цвекло и тахан, рецепта за великденските пости!
Чудно Вкусно!