Начин на приготвяне
Измиваме добре цвеклото, белим, отново измиваме и нарязваме на малки кубчета.
Лука белим и нарязваме на едро. В олио (3 с.л.) и вода (1/2 ч.ч.) задушаваме нарязаните лук, цвекло, кисело зеле (измито добре с вода) и грах от консерва.
Прибавяме черен пипер и задушаваме, докато останат на мазнина. Ръсваме последователно магданоз и риган на вкус, пушен червен пипер (1 к.л.), сладък червен пипер (1 к.л.) и брашно (1 с.л.) .
Разбъркваме и наливаме топла вода (4 ч.ч.). Като поври няколко минути прибавяме доматено пюре (1-2 ч.л.). Готвим яхнията докато зеленчуците се сварят и до предпочитаната гъстота на соса.