Начин на приготвяне
Загрейте зехтин в тиган на умерен огън. Почистете печурките и ги нарежете на четвъртинки. Нарежете лука на полумесеци и го карамеризирайте в тигана.
Накъсайте листенца мащерка и добавете. Сипете супена лъжица зехтин при лука и прибавете гъбите. Овкусете със сол и черен пипер. Сотирайте, докато гъбите омекнат.
Нарежете сварените картофи на едри кубчета и ги поставете в дълбока купа.
За дресинга смесете в купичка горчицата и започнете да наливате зехтина на тънка струйка с разбъркване. Добавете оцета и посолете.
Накълцайте магданоза на ситно и прибавете в дресинга.
Залейте картофите с дресинга, прехвърлете сместа от гъби и лук в купата и разбъркайте салатата.
Поръсете гъбената салата с настърган пармезан и сервирайте.